Muzej korupcije

Korupcija

"Korupcija (lat. corruptus – potplaćen) ili podmitljivost u pravnom smislu kazneno djelo zlouporabe povjerenja ili dužnosti koju se obnaša u upravi, sudskoj vlasti, gospodarstvu, politici, školstvu, kulturi i umjetnosti te u negospodarskim subjektima ili organizacijama, radi stjecanja materijalne ili nematerijalne koristi na koju nema pravnu osnovu. Korupcija označava potplaćivanje." Piše na Wikipediji. Malo dalje: "Korupcija je osnovni uzrok propasti civilizacija i država."

Definicije, kao i obično, tako malo govore o stvarnosti. Kako izgleda definicija vode, ono slavno "bez boje, okusa i mirisa", nekomu tko je u pustinji?! Pa ako pogledate oko sebe trezvenim očima, vidjet ćete da ste u pustinji, usamljeni i izloženi, a sav taj pijesak ljudi, kuća, novca, seksa, mode, automobila, zemlje, zlata, ne služi ničemu osim da vam stalno izaziva žeđ. Utješno je da ono što vam izaziva žeđ, u isto vrijeme i gasi žeđ. Gasi, ali je nikada neće ugasiti.

Želite li vi biti skromni, čovjek jednog stana od 40 kvadrata, automobila starog 9 godina, vječnog partnera ili partnerice, čovjek koji radi 10 sati za plaću kojom djetetu može kupiti tek mobitel koji je izašao iz mode prije dvije sezone, koji u banku odlazi samo uplatiti ratu kredita? Čovjek kojemu je najveći provod roštilj s kumovima? Uvijek kriv bližnjima i sebi.

Ili želite uspjeh, putovanja, bogatstvo, šmrkanje grama bijelog dnevnog, promiskuitet, zabavu, vječnu radost proljeća? I nevinost koja je upravo proporcionalna količini jebačine koja je priređena "javnom dobru"?

Zar vi niste to javno dobro? I zašto nas plaše tom propašću "civilizacija i država"? Zar smo trebali ostati u kamenom dobu? Nije li upravo propast "civilizacija i država" osnova ljudskog napretka?

Kradući javno dobro, tjerajući trule režime u propast, inspirirajući ljude da nalaze rješenja za probleme koje ste stvorili, kreirate nova rješenja i udruženja i postajete revolucionar koji društvo vuče naprijed u svijetlu budućnost.

Ako želite biti dio nove generacije koja revolucionarnosti prilazi s njene nekonvencionalne, ali jedine efikasne strane, pridružite nam se na radionici korupcije. Dođite i naučite duhovne osnove i praktične alate opstanka u novom društvu i pridružite nam se u borbi za novo novo najnovije društvo.

Prijavi se na radionicu

Odabir sudionika radionice napraviti će se na temelju zaprimljenih odgovora. Popis sudionika biti će objavljen na ovim web stranicama, a sudionici će biti obaviješteni i putem maila.

Vaši podaci

Pitanja za potencijalne polaznike radionice (max 600 znakova)

600
600
600
600
600
* Obavezna polja